Képernyőn a pénzhamisító hegedűs

2013. április 13., szombat

Körülbelül egy hónapja meséltem el itt a blogon a pénzhamisító hegedűművész nagy port felvert esetét, amely 1920 nyarától több hónapon át borzolta a nagykanizsaiak lelkivilágát.

A történetet a Kanizsa TV K'Arc című műsorában is elmeséltem. Azóta a műsornak ez a része (is) felkerült kedvenc videomegosztó portálunkra, gyorsan és közvetlenül visszanézhető – könnyebben és gyorsabban, mint a TV honlapjáról. Bár én magamat kifejezetten nem szeretem nézni, olyankor van lámpalázam, nem a felvételkor :), de azért ezt most megmutatom, hogy demonstráljam a kapcsolatot városunk televíziója és kis blogom között. Ez egyébként nem az első ilyen eset volt: a blog kanizsai vonatkozású témái közül meséltem már a tv-ben Lakatos Sándorról, a 19. századi táncművészről-tánctanárról, Bemilről, azaz Böhm Emil kereskedő-muzsikusról és – szélesebb körből merítve – Plácido Domingo operaénekesről.
A Kanizsa TV mellett másik jelentős helyi kapcsolatom a kanizsahir.hu, ahol, ha kanizsai téma kerül sorra, a kulturális rovatban mindig ajánlják írásomat. Köszönet mindkét lehetőségért!

Hát akkor most itt van Peschek (vagy Pesek) Ignác, a pénzhamisító hegedűs története:

2 megjegyzés:

Eszter írta...

Kati!
Aranyos a történet és élvezetesen mondtad el! Gratulálok!
Puszi: Eszter

Kataliszt írta...

Köszi, Csillagom!