Örömzene: Hayley Westenra

2011. június 8., szerda

A mai napom mindkét blogom látogatottsága egyszerűen elképesztő méreteket öltött. Ez a katalisztes délután két óráig megduplázta szokásos napi átlagát, az "In memoriam Gábor Miklós"-t pedig hatszor, hétszer annyian látták szintén délután kettőig, mint eddig általában egész nap.
Mielőtt még felmerülne a gyanú, igen, be volt kapcsolva a "saját látogatásaim nyomon követésének mellőzése" a beállításokban. Megbolondult volna valami a szolgáltatónál? Vagy valós  az eredmény? És ha valós, egyszeri elsiklás-e a kánikulát legalábbis délelőttre felváltó borongós, esős idő miatt vagy esetleg tendencia lesz? Hát, ez utóbbi nagyon rám férne...

Mindenesetre széles jókedvem kerekedett. Gondoltam, hogy örömömet egyből megosztom a
remélem ezután is tömegével jelentkező olvasóimmal :)
Mivel amúgy is ideje kicsit lazítanunk a komolyabb "Liszt és Nagykanizsa" sorozat közben, megmutatom egyik nagy kedvencemet.
Hayley Westenra énekel, aki szülőföldjén, Új-Zélandon valóságos nemzeti kincsnek számít, pedig még csak huszonnégy éves. Úgy vettem észre, nálunk alig ismerik, nem túl régen még jeles pesti hanglemezboltban sem tudott róla az amúgy tájékozott eladó. Remélem, ez azóta változott.

Szeretem, mert olyan a hangja, mint a tiszta, friss forrásvíz és boldogság nézni üde, mesterkéletlen lényét akkor, amikor ma a világot a "csinált sztárok" árasztják el.

Itt tizenhat évesen énekel egy nagy londoni gálán:




Mivel ő énekli, még azt sem bánom, hogy slágert csináltak a Vivaldi: Négy évszak Tél lassú tételéből:




Zárjuk ezt a kis összeállítást egy Andrew Lloyd-dallal a Jézus Krisztus Szupersztárból:



Tetszett?

8 megjegyzés:

Kataliszt írta...

Csak egy apró helyesbítés: az első mondatban "A mai napom" helyett "A mai napon" értendő. Bocsánat az értelemzavaró betűhibáért!

Alvarezfan1111 írta...

Kedves Kataliszt! Önnek és minden kedves Olvasónak is javaslom meghallgatni vagy újrahallgatni a Lloyd-Webber-féle "Pie Jesu"-t, szépen egészítené ki a Westenra-sorozatot. Szívélyes üdvözlettel: alvarezfan1111

Kataliszt írta...

Kedves Alvarezfan, köszönöm a kiegészítést! Bevallom, gondolkodtam rajta, hogy azt is beletegyem, csak hát a bőség zavara... Remélem, a hozzám látogatók megfogadják a javaslatot, én is csak ösztönözni tudom őket.

Kataliszt írta...

Bocsánat, még egy helyesbítés - nem tudom, mi volt ma velem, pedig legalább ötvenszer átnéztem felrakás előtt: szóval az utolsó dal szerzője teljes nevén természetesen Andrew Lloyd Webber.

eSKa írta...

Nekem nagyon tetszett. Köszönöm szépen a gyönyörű zenéket. Sajnos az énekesnőt eddig én sem ismertem. Jó, hogy felhívtad rá a figyelmemet.

Kataliszt írta...

eSKa, örülök, hogy tetszett! Érdemes a youtube-on rákeresni a nevére, nagyon sok felvétele van, szebbnél szebbek!

Strugamano írta...

Jaj, hát ő nagyon tetszik! Nem lehet betelni vele!

Kataliszt írta...

:))