Virtuális séta Salzburgban

2013. július 30., kedd

Bevallom, ma nincs energiám szabályos blogbejegyzést írni, hiszen igencsak közeledik a salzburgi utazás. Mához egy hétre ilyenkor már ott leszek :)
Mivel jártam már ott, igaz, jó húsz éve, de nagyon emlékszem rá, így azért van róla némi fogalmam, hogy milyen érzés abban a csodálatos városban lenni. Úgy érzem, elég rendesen felkészültem a látnivalókból és a zenetörténeti, történelmi háttérből. Hatalmas listám van, hogy milyen épületeket kell feltétlenül megnéznem, milyen múzeumokba, templomokba kell bemennem, milyen emléktáblákat kell lefényképeznem.

DE: Salzburgot úgy lehet igazán átélni, ha az ember hagy magának időt látszólag céltalan sétafikálásra, "lötyögésre": arra, hogy csak engedje hatni magára a látványt, a légkört.

S bár nincs jegyem - mert már januárban nem kaptam - az Ünnepi Játékokra, azért nem fogok zene nélkül maradni, egész biztosan lesz részem ilyesmi élményekben:



Úgyhogy már most azon vagyok, hogy amire a valóságban is ott leszek, ünneplőbe öltöztessem a szívemet. Sőt, mivel azt is tudom, hogy több tervem nem fér bele az időbe, már elkezdtem pedzegetni az ötletet, hogy esetleg jövőre újra elmegyek...

2 megjegyzés:

Notburga írta...

Kata, aztán mindenképpen kóstold meg a salzburgi galuskát is! Szép élményeket, jó hangulatot, élvezd a látnivalókat! Valóban csodás egy város!

Kataliszt írta...

Nagyon köszönöm, és valóban, teljesen igaz, hogy a gasztronómiai élmény is hozzátartozik egy város megismeréséhez, hangulatának átéléséhez. Különben sem ettem még salzburgi galuskát, csak képen láttam. úgyhogy igyekszem megkóstolni!