Szolgálati közlemény és tartalomjegyzék

2014. január 5., vasárnap

Jelentem, januárban jóval több új poszttal fogok jelentkezni :) Egyrészt, mert, pedig már májusban elkezdtem, mégis sietnem kell A két Foscari-témával, hogy a végére érjünk, hiszen hamarosan sor kerül Bécsben a premierre! Tudom, hogy többen mennek/megyünk csak az én kis ismeretségi körömből valamelyik előadásra, így nem szeretném, ha lemaradnának az utolsó jelenetek ismertetéséről.

Amúgy a premier január 15-én lesz, az egyes előadások napjai pedig január 18., 20., 23. és 27. Vezényel James Conlon. Rendezi: Thaddeus Strassberger.

A három főszereplő:
Francesco Foscari - Plácido Domingo
Jacopo Foscari - Arturo Chacón-Cruz
Lucrezia - Davinia Rodriguez

A Theater an der Wien, amely amúgy egy rendkívül patinás színház (majd írok a történetéről), ezzel a plakáttal reklámozza az előadást:


Úgyhogy van még körülbelül két hetünk az operával való további ismerkedésre, aztán hajrá, Bécsre fel!!!

Addig is készítek ide egy tartalomjegyzéket, hogy aki egy lendülettel akarná végigpörgetni az eddig írtakat, innét gyorsabban megtehesse.





Itt pedig következik az opera ismertetése operakalauz-szerűen:





Hamarosan pedig innét folytatom a 2. felvonás 2. jelenetével.


A másik ok, amiért többször jelentkezem, és remélem, nem csak januárban, hanem a további hónapokban is, az, hogy szeretnék a blogban egy nagykanizsai tárgyú sorozatot indítani elfelejtett, vagy kevéssé ismert kanizsai muzsikusokról, illetve olyan személyekről, akiknek erősebb köze volt a zenéhez. Évfordulóikhoz kapcsolódva, hol kicsit hosszabban, hol rövidebben, de mindenképpen szeretnék megemlékezni róluk. Olyan sok embert elfelejtettek itt Kanizsán!!!

A témával persze már foglalkoztam itt a blogban, nem is keveset, de most egy kicsit koncentráltabban fogom ugyanezt tenni. Van ezzel ugyanis egy nagy tervem: szeretnék ebből valamikor egy "Nagykanizsai zenei arcképcsarnok" - szerű könyvet csinálni.

Úgyhogy dolgozom erősen :) 

Addig is EZEN A LINKEN már lehet szemezgetni a Nagykanizsával kapcsolatos korábbi posztokból.



0 megjegyzés: